ITP Groep Crisismanagement Partners
sectoren
Onder hoge druk balanceren tussen strategie en actie

Risico’s mogen kleiner zijn geworden door veiligheidsvoorschriften en door continue verbeteringen aan te brengen in techniek, apparatuur en processen. Maar de kans dat er een crisis plaatsvindt, is verhoudingsgewijs groter geworden. Dit komt door potentiële bedreigingen van buiten die niet te vangen zijn in interne procedures. Ook mogen we gerust stellen dat het effect significant groter zal zijn. Geëscaleerde incidenten worden in een paar minuten zichtbaar en het publiek staat snel met een oordeel klaar.

Kortom, er komt meer druk op de organisatie en de kans op reputatieschade wordt groter. Vroeg of laat krijgt u te maken met een crisis dat veiligheid, bedrijfsvoering en reputatie schaadt. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan gebeuren. De vraag is alleen wanneer. Hoog tijd dus om crisismanagement op de kaart te zetten.
ITP Groep heeft klanten in verschillende sectoren en kan trainingen, workshops en crisisoefeningen ontwikkelen die op maat passen binnen uw bedrijf.

Crisismanagement & Crisiscommunicatie | ITP Groep
chemie

Bedrijfsnoodplannen zijn aanwezig voor een productiegerelateerde crisis binnen de chemiesector. Maar een crisis kan meer dan de bedrijfsvoering en veiligheid van mensen raken. Beperk ook de repuatieschade.

Crisismanagement ITP Groep
Transport

De omzet van transportsector is op het hoogste niveau ooit. Ook wordt het drukker op de weg, de binnenvaart en in de lucht. Hoogste tijd voor een check op het crisisbeleid. Wat te doen met dreigingen van buitenaf?

Crisismanagement & Crisiscommunicatie | ITP Groep
banken

Het beheren van veiligheids-, beveiligings- en communicatie-uitdagingen van financiële instellingen vraagt om een integrale aanpak op gebied van crisismanagement.

Crisismanagement & Crisiscommunicatie | ITP Groep
onderwijs

Leerlingen en docenten op diverse schoolinstellingen krijgen steeds vaker te maken met veiligheidsissues. Focus op onderwijs en roep de hulp in van onze crisisexperts.

Crisismanagement & Crisiscommunicatie | ITP Groep
retail

De consument wordt kritischer en mondiger en uit dit graag via diverse social media. Weten wat er leeft en anticiperen op de crisis die kan komen, zorgt dat je als bedrijf in control bent.

Crisismanagement & Crisiscommunicatie | ITP Groep
toerisme

De wereld wordt kleiner en de mens steeds mobieler. Dat vergoot de kans op (ernstige) incidenten, die niet alleen uw klanten raken, maar uw gehele organisatie. Zorg voor een optimale voorbereiding op een crisis.

wie we zijn

“Bruggen bouwen”

“Ik faciliteer graag mensen in het complexe crisismanagement proces. Samen doelgericht en gestructureerd de organisatie veilig door de crisis loodsen.”

Mariëtte Neumann is bedrijfskundige en gefascineerd door de complexiteit van alle psychologische-, organisatorische- en communicatieprocessen binnen crisismanagement. Haar kernkwaliteiten zijn organisatiesensitiviteit en resultaatgerichtheid.

Ze is Certified Crisis Management Officer (S-CCMO) en docent bij de post-HBO opleiding Crisismanagement bij de Security Academy in Woerden.
Als senior consultant adviseert ze bedrijven bij de ontwikkeling, implementatie en uitvoering van een  succesvolle  crisismanagement organisatie.

Tel: +31 (0)6 54 72 84 02
E-mail: m.neumann@itpgroep.nl

“weerbaar worden tijdens een crisis”

““Mijn drive is organisaties en mensen succesvol uit een crisis te helpen. Elke organisatie is uniek, dat geldt dus ook voor mijn aanpak en ondersteuning.”

Lex Schampers is bedrijfskundige. Op het terrein van crisismanagement heeft hij bij de overheid als in de transport-, logistieke wereld een brede ervaring. Complexe vraagstukken zijn hem niet vreemd. De relatie met Business Continuïteit Management, Risicomanagement en (Cyber) Security vindt hij vanzelfsprekend en het is zijn dagelijkse passie om dat uit te dragen.

Hij is Certified Trainer en ontwikkelaar van crisismanagement trainingen bij het Security Continuïty Institute en docent van de post-HBO opleiding Crisismanagement bij de Security Academy in Woerden. Als Resiliencemanager adviseert hij dagelijks directies inzake organisatieontwikkeling en op de terreinen van Business Continuïteit Management, Risicomanagement en (Cyber) Security.

Tel: +31 (0)6 31 75 62 00
E-mail: l.schampers@itpgroep.nl

ITP Groep is een netwerk van experts die samen voor u synergie creëren op het gebied van crisismanagement. Elke expertise die nodig is om aan uw wensen te voldoen, kunnen we aanbieden. Waar gewenst en nodig werken we ook graag met acteurs om zoveel mogelijk een crisissituatie na te kunnen bootsen. Door onze jarenlange ervaring is ons netwerk groot en kunnen we beschikken op over betrouwbare en discrete specialisten op gebied van:

  • stressmanagement (individueel en groep)
  • risicomanagement
  • social media monitoring
  • conflicthantering

Neem contact met ons voor een vrijblijvend gesprek: 06 5472 8402

Bel voor meer info
06 5472 8402